fredag, november 28

Västmanlands tingsrätt friade på fredagen en 29-årig västeråsare som åtalats för att ett automatvapen hittades i hans källarförråd.

samband med att 29-åringen greps haschpåverkad den 5 november efter en kort bilresa med en ungdomskamrat genomförde polisen en husrannsakan i 29-åringens bostad. Förutom en liten bit hasch i bostaden - som 29-åringen erkände - hittade polisen ett automatvapen i källarförrådet.

Andra vittnen berättade om hur 29-åringen låtit dem förvara saker i källarförrådet, det redovisades uppgifter om att han är snäll och hjälpsam, inte medlem i någon brottsorganisation, sysslar inte med något brottsligt annat än möjligtvis haschrökning med långa mellanrum, och i övrigt jobbar och gör rätt för sig.

Polisen kommer nu att utreda om 29-åringens ungdomskamrat, en 32-årig man från Hallstahammar som är medlem i MC-organisationen Bandidos, kan ha haft med vapenbrottet att göra.
Han förhördes under rättegången, men gav inga svar förutom ett nekande svar på frågan om han disponerat källarförrådet, i övrigt svarade han "inga kommentarer" på varje fråga.

http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=839637

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar