onsdag, november 19

Bandidosledaren släppt efter hälerirättegång

Bandidos blev sista utvägen när polisen inte löste fallet med de tre stulna roadracingcyklarna. Så beskrev ett vittne varför mc-gängets Europaledare Jim Tinndahn kom in i härvan.

Jim Tinndahn som såg sliten ut efter en månad i häkte, nekar till brott. Han menar att han bara försökt hjälpa till för att cyklarna skulle komma tillbaka till sina ägare.

Om Bandidosledaren inte fälls för grovt häleri, vill åklagaren ha honom fälld för att ha provkört dem. I telefonsamtalen talar Jim Tinndahn om att han kört en av cyklarna i drygt 300 kilometer i timmen. Vid rättegången nekade han till att överhuvudtaget ha suttit på någon av dem.

– Jag sa så bara på skoj. Jag ville skryta lite.

Ett vittne i roadracingbranschen beskrev inblandningen som ren välgörenhet.

– Utan Bandidos hjälp hade vi inte haft några motorcyklar. Det är bara att bocka och tacka, sa han.

Bandidosledaren åtalas även för ringa narkotikabrott sedan ett blodprov visat att han hade rester av kokain i blodet. Även detta nekar han till.

När alla vittnen hörts, kom frågan om Jim Tinndahn ska sitta kvar i häkte eller inte. När åklagare Anders Månsson sa att det inte var nödvändigt utbröt stor glädje bland Bandidosledarens kamrater på åhörarplats.

Den 2 december fortsätter rättegången. Då ska den tredje roadracingföraren som drabbades av stölden höras.

TV Rapport:
http://playrapport.se/video/1318993#/video/1318993

http://hd.se/skane/2008/11/19/bandidosledaren-slaeppt-efter/

Den hälerimisstänkte Bandidosledaren Jim Tinndahn släpptes efter rättegångsförhandlingarna i dag. Något som tyder på att rätten förmodligen inte anser att han förtjänar ett längre fängelsestraff.

http://www.kvp.se/nyheter/1.1375238/bandidosledaren-slappt-ur-haktet

Jim Tinndahn, 46, försatt på fri fot efter första dagens tingsrättsförhandlingar
Sammanhållningen i mc-kretsar var ett ledande tema under rättegångsdagen. De bestulna mc-ägarna, den åtalade och dennes danske barndomsvän med lång erfarenhet som racingförare vittnade om att man hjälper varandra. Det blev än mer angeläget, då de inblandade uppfattade det som att polisen var ganska ointresserad av att ta tag i utredningen. Via bekantskapen mellan den danske racingföraren och 46-åringen kom Bandidos att kopplas in.

– Det här målet handlar bland annat om hur rättsstaten ska se på att man använder en outlaw-funktion för att få tillbaka stulen egendom, konstaterade också åklagaren Anders Månsson.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3810788.ab


Den 46-årige Europaledaren för Bandidos, som är åtalad för grovt häleri, släpptes efter den första dagens förhandling i Helsingborgs tingsrätt. Han har varit häktad sedan 31 oktober.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=853496

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar