torsdag, november 20

– Utan er hjälp hade vi aldrig fått tillbaka motorcyklarna. Jag bockar och tackar för hjälpen.

Det är inget drömscenario för rättsväsendet att brottsoffer känner sig negligerade, att det inte händer något när polisen ska agera. Ännu värre blir det när Bandidos, av alla, gör polisens jobb och på några dagar lyckas med det som polisen misslyckats med i veckor.

I det här specifika fallet upplevde de bestulna, och alla de som engagerade sig i deras öde, att polisen inte brydde sig. Polisen hade inte ens efterlyst motorcyklarna utan fick påminnas om det upprepade gånger. De brydde sig heller inte tips om att de tre motorcyklarna varit synliga.

Men när rättssamhället misslyckas kan man inte alltid räkna med att folk sätter sig ner och deppar, man får vara beredd på att folk försöker hitta andra lösningar på sina problem.

De försökte på alla vis när rättssamhället inte kunde lösa problemet. Bandidosledaren, som är gammal kompis med en road racing-förare, var bara en av väldigt många som på ett eller annat sätt engagerade sig.

Kanske var det ett rådjurs ofrivilliga inblandning att det blev som det blev?

Road racing-föraren som bad Bandidosledaren om hjälp körde nämligen på ett rådjur med sin motorcykel, hamnade på lasarettet med svåra skador och kunde inte ta hand om motorcyklarna direkt när de kom till Helsingborg och vidarebefordra dem till ägarna.

Det dröjde några dagar innan han fick en annan kompis att hämta dem.

Detta dröjsmål blev grunden för åtalet om grovt häleri.

Halleluleja!

http://hd.se/kronikor/ulf-kristiansson/2008/11/20/bandidos-gjorde-polisens-jobb/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar