onsdag, april 23

»Øje for øje, tand for tand« Black Cobra

Black Cobra bryder flere års tavshed for at lægge luft til narkosalg, våbenbrug og gadeoptøjerne i februar. Forudsigelige udtalelser, lyder det fra Rigspolitiet, der mener, at Black Cobra må føle sig presset af myndigheder og medier.

Black Cobra består af 50 medlemmer, er opstået i Hundige og Roskilde, men har i dag også afdelinger i Kalundborg, Næstved og Vordingborg.
Medlemmer af gruppen har i 2007 ifølge Rigspolitiet været involveret i voldskriminalitet, herunder drabsforsøg.

Narkotika- og våbenlovskriminalitet og sager vedrørende trusler på livet, bl.a. mod en polititjenestemand. Black Cobra har deltaget i flere skud­episoder, hvor modparten har været den såkaldte Borhan-gruppe.

Modsætningsforholdet og stridighederne mellem Black Cobra og Borhan-gruppen er efter Rigspolitiets vurdering opstået som følge af uenighed i relation til narkotikahandel.
Medlemmer af Black Cobra blev i september 2007 sigtet i en sag vedrørende salg af mere end 18 kg kokain.

Et udtræk af kriminalregisteret viser, at fem personer fra Black Cobra er under afsoning, to er varetægtsfængslet, en afventer afsoning, og otte er løsladt på prøve. I 2007 blev medlemmer idømt seks domme for alvorlig kriminalitet. Dommene vedrører følgende kriminalitetsområder: Vold, vold mod tjenestemand, våbenlov og lov om euforiserende stoffer. http://www.berlingske.dk/article/20080405/danmark/108260008/


Politiaflytninger af medlemmer af indvandrerbanden Black Cobra viste i februar, at banden var med til at stoppe de optøjer, der førte til afbrændinger flere steder i landet. Uroen forstyrrede deres narkosalg. http://www.berlingske.dk/article/20080322/danmark/703220046/

De opstod som et broderskab med behov for beskyttelse i en verden, hvor rockerne styrede. De tog navn efter den største og giftigste slange af alle, tilføjede ordet sort, fordi de var indvandrere. I dag har BLACK COBRA vundet sig så stort et navn, at banden føler behov for at tage til genmæle. Gadeoptøjer og narkohandel er slet ikke deres stil, siger en talsmand.

»Man skal virkelig have kendt os rigtig godt for at komme med. Det er ikke bare lige sådan noget, man bliver. Bandidos og Hells Angels har jo prospects, som de bruger til forskellige ting, hvor de skal overbevise om nogle ting. Købe en motorcykel. Sådan nogle ting. Hos os er det mere handling end ord. Man skal virkelig vise, at man vil. Ellers kan man ikke.« http://www.berlingske.dk/article/20080405/danmark/704050005/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar