tisdag, april 8

Bandidos allierer sig med indvandrer-bander


Indvandrerbanderne overtager rockernes gamle territorier, og det har nu fået Bandidos til at indgå alliancer med banderne, mens Hells Angels vælger at tage kampen op.

Mens indvandrerbanderne bliver større og større, bliver rockergrupperne Bandidos og Hells Angels’ indflydelse på den kriminelle underverden i Danmark mindre og mindre. Det har fået Bandidos til at tage et usædvanligt skridt.

I stedet for at fortsætte med at bekrige indvandrerbanderne og forsøge at vinde noget af det tabte territorium for blandt andet salg af narkotika tilbage, har Bandidos valgt at indlede samarbejder med flere af de største indvandrerbander i Danmark. Ifølge Rigspolitiets nyligt offentliggjorte rapport over banderne i Danmark har Bandidos indgået alliancer med to af de største indvandrerbander i Danmark, Black Cobra og Den Internationale Klub (DIK). Derudover har Bandidos samarbejdsrelationer med Blågårds Plads-gruppen fra Nørrebro i København.

Englene kæmper alene

Derimod har Hells Angels valgt at fortsætte alene og tage kampen op mod indvandrerbanderne.

»Dette vidner om, at Hells Angels ikke har været i stand til at omstille sig til den nye situation, der er kommet i den kriminelle underverden i Danmark inden for de sidste år,« siger Michael Hviid Jacobsen, der som sociolog ved Aalborg Universitet har beskæftiget sig med kriminalitet i en årrække.

Faktisk har flere af indvandrerbanderne haft held til at presse Hells Angels ud af en række områder. Det gælder bl.a. i Aalborg, Kolding og Esbjerg samt det indre Nørrebro i København, hvor Den Internationale Klub og Blågårds Plads-gruppen i dag sidder på markederne.

Ifølge Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), kan Hells Angels’ deroute skyldes, at politiet har haft held til at sætte ledende personer fra rockergruppen ud af spillet, fordi det er lykkedes at få dem sat i fængsel.

»Hells Angels har ganske enkelt været til at presse,« siger Kim Kliver.

Supportere skal hjælpe

Hells Angels har dog ikke tænkt sig at lægge sig fladt på maven og overgive sig. Rockergruppen har oprettet supportergruppen AK-81 som afløser for den tidligere supportergruppe »Red & White«.

»Vi ser det som en naturlig konsekvens, at Hells Angels nu har udvidet med AK-81erne for at bringe sig tilbage i deres vante position,« siger Kim Kliver.

Supportergruppen »Red & White« blev ifølge politiet nedlagt, fordi kriminalitetsmønstret hos gruppens medlemmer blev for belastende for Hells Angels, men nu tyder meget på, at AK-81 i er gang med at indtage nøjagtig samme position. Ifølge Rigspolitiets banderapport er der cirka 100 medlemmer af AK-81, hvor af de fleste er kendt af politiet for voldskriminalitet.

»Der er en overrepræsentation af folk med voldsdomme i AK-81. Og det hænger sammen med, hvad de skal bruges til. De skal bruges til at positionere sig,« vurderer Kim Kliver.

Medlemmerne af AK-81 skal formentlig bruges til at vinde det tabte tilbage i Aalborg, Kolding og Esbjerg. I hvert fald forudser Rigspolitiet, at der i 2008 vil kunne ske en optrapning af konflikten mellem Hells Angels og Den Internationale Klub.

http://www.berlingske.dk/apps/pbcs.dll/article?aid=/20080321/abmdanmark/703210035/

Bandernes hårde kamp om narkotika-markedet

Går man 20 år tilbage, var der to bander i Danmark. Det var Hells Angels og Bullshit, der senere blev til Bandidos. I dag er situationen en helt anden. I dag vrimler det med bander, hvoraf de fleste er indvandrerbander, som har deres udgangspunkt i landets mange ghettoer.

http://www.berlingske.dk/article/20080321/danmark/703210036/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar