tisdag, april 8

Avhoppare fruktar mc-krig. En avhoppad provmedlem i Hog Riders fruktar att Bandidos kan komma att utkräva hämnd för att de inte fick köpa klubbhuset



-Finns Hog Riders MC Linköping kvar? Är några av provmedlemarna fortfarande kvar i klubben?

Efter att Erik, som egentligen heter något annat, lämnade klubben började Bandidos att sätta press på Hog Riders-avdelningarna i landet. I höstas utsattes avdelningen i Västerås för tryck och gav upp.

– Bandidos vill slå ut Hog Riders för att bli lika stora som Hells Angels. Efter det som hände i Västerås vågade inte Hog Riders ta strid. Klubben har för få medlemmar för att kunna stå emot.

När Bandidos började intressera sig för Hog Riders i Linköping uppstod en spricka. De fyra etablerade medlemmarna i Hog Riders ville fortsätta som vanligt, medan tre prospects – provmedlemmar – ville gå med i Bandidos.

– Bandidos är större. Allt i den här världen handlar om pengar och det är lättare att tjäna pengar om man är med i Bandidos. Man har mer status, mer respekt och ett värre rykte om man tillhör Bandidos.

Att Hog Riders skylt monterades ned på klubblokalen i Tannefors beskriver Erik som ett "rent sabotage" från Bandidos sida. Händelsen slutade med att Hog Riders-medlemmarna valde att lägga ner avdelningen och sälja klubbhuset till Linköpings kommun för tre miljoner kronor.

– Bandidos har blivit grundlurade. De blev blåsta av Hog Riders. Jag fruktar att det här kan starta ett nytt mc-krig.

Erik säger att de tidigare medlemmarna i Hog Riders nu har tre alternativ för att slippa repressalier från Bandidos.

– De får antingen flytta utomlands eller gömma sig i Sverige. Ett tredje alternativ är att de köper skydd av före detta Top Side.

Bandidos har, enligt Erik, inte gett upp hoppet om att etablera sig i Linköping.

– Jag tror att de kommer att gå på andra klubbar i Linköping.

Läs en längre intervju med Erik i tisdagens tidning.
http://www.corren.se/archive/2008/4/7/jnxaup6rbz9rykv.xml

Motorgängsfritt 2009
Kommunen följer den strategi som finns i handlingsplan mot organiserad brottslighet -som är en överenskommelse mellan sju myndigheter och 13 kommuner. Den strategin innebär bland annat att parterna ska arbeta tillsammans för att det inte ska finnas kriminella motorcykelgäng i Östergötland vid utgången av år 2009.
http://www.linkopingstidning.se/article/articleview/7000/1/1/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar