måndag, november 5

Svensk Maffia - En kartläggning av de kriminella gängen - Boken sålde genast slut på 5.000ex under sommaren




Inte sen boken Live to ride : knuttar och ryggmärken / C.-J. Charpentier kom ut har det skrivits en så spännande Svensk bok som ger insyn i Svensk 1%MC-kultur:

Boken Svensk Maffia: En kartläggning av de kriminella gängen

Nedan: Förlagets beskrivning

Svensk maffia: Hells Angels, Bandidos, Brödraskapet, Original Gangsters - maffian är inte längre en avlägsen företeelse som bara gör sig påmind på film. I början av 1990-talet kom mc-gäng, fängelseorganisationer och andra kriminella grupperingar till Sveriges storstadsområden. Nu har de även kopplat grepp om orter på landsbygden. Varför har de etablerat sig just nu? Vilka är deras mål? Hur styrs de? Vad gör polisen?
På jakt efter svar har Lasse Wierup och Matti Larsson träffat gängledare, medlemmar och brottsoffer samt talat med källor som tidigare aldrig låtit sig intervjuas. Resultatet är en inträngande skildring av svensk maffia idag.

Lasse Wierup är reporter på Dagens Nyheter. Matti Larsson är chefredaktör på nyhetsbyrån Siren.


Några nallade kundrecensioner
Oerhört intressant...
Läste boken på ett par kvällar. Såg fram emot varje stund av läsning. Oerhört bra journalistik att göra en kartläggning på det här sättet genom att faktiskt prata med personer i den undre världen och skriva det i bokform. Man får även en bakgrund till händelserna som varit nyheter genom åren.
av T, 2007-10-20
intet nytt under himelen
Mycket besviken på denna bok, som präglas av beteckningar som "jugoslaverna", olika grupperingar m.m. Hur kan två journalister skriva på detta vedervärdiga sätt och gruppera in människor i sådana kategorier? Gäng må finnas, men att kalla dem för speciella namn stigmatiserar redan marginaliserade grupper i samhället! Skäms!
av silvi, 2007-10-17
En svindlande inblick i den undre värden
Det är verkligen vad man får, en svindlande inblick i den undre värden. Spännande att läsa om människor som varit rubriker i tidningarna, om deras bakgrund som lett fram till deras kriminella bana. Vanliga killar som vävs in i ett nät av brott, från vanliga småbrott till våld och mord. En värd där våldet härskar och döden alltid står på lur.
av Fia, 2007-09-27

Svd skriver: Maffiaöversikt utan djupanalys

Nyheter om gängcrime + mer info: www.svenskmaffia.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar