onsdag, mars 4

Gängbråk växer till raskonflikter

På Hells Angels hemsida skapas en förfärande stordansk självbild. Signaturen Familjefar skriver att ”Hells Angels har samma status som motståndsgrupperna under kriget”. Signaturen Mor påstår att en mc-medlem aldrig skulle ”kröka ett hår på en gammal man, inte stjäla pensionen eller hindra matvagnen från att komma fram”.

Socialarbetare berättar att de unga invandrarkillarna i sin tur dras in i vad de uppfattar som ett raskrig. Det spelar ingen roll om de normalt sköter sig och går i skolan. Nu känner de sig angripna och dras in i de kriminella gängen.
Komplicerad medling

Tidigare gängbråk har avslutats när samhället gått in och medlat. Den här gången är det inte två mc-gäng som slåss. Det är Hells Angels mot olika löst sammansatta ligor. Medlingsarbetet blir mer komplicerat, men det måste ändå komma igång.
http://www.aftonbladet.se/ledare/internationellt/article4551995.ab

Børnehaven på Nørrebro vil installere vinduer af panserglas for ikke at risikere at blive ramt af bandernes skud. Tiltaget møder modstand fra Nørrebros øvrige institutioner, der mener, at panserglas øger utrygheden.
http://www.berlingske.dk/article/20090304/bander/303040003/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar