torsdag, december 11

Supporterklubben Solidos finns sedan en tid representerad i Vollsjö nära Sjöbo i Skåne

Solidos – en supporterklubb till Bandidos – är på väg att etablera sig i Sjöbotrakten. Rikskriminalen menar att klubbens syfte är att så snart som möjligt upptas som fullvärdig Bandidosavdelning.

– Det handlar om ett antal personer, en handfull, som vi vet bor i området som har synts i Solidosvästar. Det är personer vi känner till sedan tidigare, säger chefen för kriminalunderrättelsetjänsten i Ystad, Dan Bengtsson.

Rikskriminalen bekräftar etableringen.
– De finns i Skåne, i Vollsjö, säger underrättelsechefen Thord Modin.
– Bandidos har faktiskt minskat sitt medlemsantal på sistone. En del har klivit av och en del avdelningar har lagts ned. Om man nu börjar expandera med hjälp av Solidos så är väl tanken att de så småningom ska upptas som fullvärdiga medlemmar
http://www.skanskan.se/article/20081211/NYHETER/86622488/1162/nyheter/*/SJOBO/bandidos-siktar-in-sig-pa-sjobo--igen

Enligt polisen handlar det om en handfull manspersoner i åldrarna 18 till 28 med bostadsadresser norr om Sjöbo. Personerna har varit synliga iförda i Solidosvästar på fester i Mellansverige. Något som pekar i riktning mot att deras etablering som supporterklubb sanktioneras av Bandidos ledning i Sverige.

Ömsar skinnvästar
Solidos är en underklubb till Bandidos och har tidigare i huvudsak förekommit i Dalarna, Gävleborg och Västmanland. Solidos återfinns på många håll runt om i världen och är ofta hårt knutna till Bandidos. Polisens underrättelser pekar nu i riktning mot att Solidos är på väg att ta över den roll som X-team tidigare haft som supporterklubb till Bandidos.

- Vissa av dem som tidigare varit medlemmar i X-team har gått upp i Bandidos och några av dem dyker nu upp i Solidoskläder i stället, säger Dan Bengtsson.

I Skåne återfinns Solidos också i Malmö och i de nordvästra delarna av länet. Till skillnad från Bandidos har de dock ingen klubblokal eller fast adress. Solidos medlemmarna i Sjöbotrakten kan i flera fall kopplas till inbrott, stölder, narkotikabrott, mindre våldsbrott och drogfyllerier. Hur stor del av kriminaliteten som görs på uppdrag av Bandidos vet polisen inte ännu.
http://www.ystadsallehanda.se/article/20081211/SKANE/947263410/1365/&/Bandidosgruppering-representerad-i-Sjobo

http://www.solidos.se

Video:
http://www.solidos.se/national%20run/national%20run.html

/ - Solidos Dalarna känner vi till men att Bandidos siktar in sig på Sjöbo igen var en nyhet. Sjöbo - Ett RÖD-VITT OMRÅDE där lokalbefolkningen inte alls är så pigga på främingarna Banditerna, nej rödvita pågar ska det vara, inget invandrat.

Planen med Solidos är säkert god, att byta ut tröjor mot MC så Bikers kan känna igen sig /


Vollsjö är annars kända för sitt fina raggargäng vollsjöcruisers
http://www.vollsjöcruisers.se

5 kommentarer:

  1. Om detta stämmer är dom borta före sommaren

    En som vet

    SvaraRadera
  2. Säger bara C-C och Red Devils Southland

    Solidos kan fetglömma hela Sjöbo och Österlen

    SvaraRadera
  3. Fattar ingenting????
    Låt folk leka i vilken sandlåda dom vill.
    Bikers och politik rimmar dåligt.

    SvaraRadera
  4. Ser ju ut som om HA och Bandidos är polare numera... Nån som vet?

    KW

    SvaraRadera
  5. RD southland e väl rätt slut.... polare??? snarare överenskommelse om hur saker ska gå till.

    SvaraRadera