onsdag, december 24

Göteborg har kallats de svenska gängens huvudstad, en gangsterstad där blodiga gängkrig kommer allt närmare vanligt folk.

Gängkrig - I somras eskalerade flera års våldsamheter mellan kriminella gäng. En 19-åring sköts till döds och flera skottskadades. Under de senaste månaderna har det varit lugnare. Men risken för nya våldsdåd anses fortfarande vara stor. Minst tolv namngivna gäng har sitt fäste i Västsverige. Samtidigt växer nu en ny generation av kriminella nätverk sig allt starkare. De gamla mc-gängen har fått konkurrens av nya kriminella nätverk som slåss utan västar och emblem. Gängkrigen handlar som de alltid gjort om pengar. Men också om makt över olika delar av stan. Hur många som fallit offer i gängkrigen är det egentligen ingen som vet. Men minst tio personer har dött i de senaste årens uppgörelser.

Studio Etts reporter Annika Lindqvist har träffat anhöriga till gänkrigets offer. Hon har också varit i kontakt med ett antal personer med direkt eller indirekt koppling till de kriminella gängen. Uppföljande samtal med Klas Friberg, chef för länskriminalpolisen i Västra Götaland.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1517749&BroadcastDate=&IsBlock=

2 kommentarer:

  1. polisens taktik emot Bikers har varit splittring agression och vapen vs. vapen sedan
    1968 i USA.
    Nu när det gamla gänget lägger sej kommer något
    -ännu värre-
    och då önskar sej polisen sej tillbaka till de goda tiderna då det handlade sex drugs an rocknroll och thomas möller och de andra stora
    biker iconerna.
    you gonna get yours,sukkrs

    SvaraRadera
  2. Från biker gäng till förorts gäng....
    Från bandana till turban....
    Från skinn väst till bomb väst....
    Från moonshine coctail till molotov coctail....
    ja, förändringarna är många i samhället!
    Citat ur filmen Warriors: U see what u got when u mess whit the orphans!!!

    SvaraRadera