fredag, mars 13

Trots satsningar mot de kriminella mc-gängen söker sig allt fler ungdomar till Hells Angels supporterklubb Red and White Crew.

I dag inleds rättegången mot två unga män som misstänks för försök till grov utpressning. I åtalet framgår att de båda är kopplade till Hells Angels supporterklubb Red and White Crew i Norrköping.

Enligt uppgifter som polisen hittat hos en HA-klubb i Stockholm har Norrköpingsklubben, som bildades i november 2007, nio medlemmar. Flera av dem är under 20 år.

För att bli medlem måste du ansöka och ange en referensperson. Vid en husrannsakan av HA:s klubblokal i Åby hittade polisen flera ifyllda ansökningsblanketter. I blanketten ställs bland annat frågan: Är du tidigare straffad eller misstänkt för något brott?

- Frågan är ett så obehagligt konkret exempel på att det handlar om en genomkriminell organisation, säger Torsten Angervåg.

Vid husrannsakan hittades också en lista på de uppgifter som medlemmarna i Red and White Crew förväntas utföra. De ska bland annat skura golv, bädda sängar och gå ut med sopor.
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/artikel.aspx?articleid=4473419

Av polisutredningen framgår att omkring ett halvdussin unga män är knutna till Red & White Crew i Norrköping. De fungerar som springpojkar och "hemhjälp" åt före detta Top Side MC.


De mer vardagliga arbetsuppgifterna omfattar allt från att vara chaufför och kratta löv till att göra vakttjänst i klubbhuset i Åby
http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=4942502

Rättegången kring granatattacken inleds i Norrköping

Efter en säkerhetskonroll av besökarna har nu rättegången gällande granaten på Stockholmsvägen nu startat. 19-årinigen förnekar till anklagelserna. Åklagaren visar på en storbildskärm hur och när det har ringts mellan olika telefoner.

nt.se rapporterar från rättegången.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4948667

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar