tisdag, december 9

Bombdåden i Vasastan och Hisings Backa. Idag på morgonen börjar rättegången, där Bandidos ledare Mehdi Seyyed återigen möter den 23-årige avhopparen.

För andra gången inom loppet av ett halvår skall alltså den 23-årige mannen, som tidigare var medlem i underorganisationen X-Team, vittna mot folk i Bandidos toppskikt.
I juni lyckades han få Seyyed fälld för grov misshandel. Nu rör det sig om ännu grövre brottslighet, mordförsök och anstiftan till allmänfarlig ödesläggelse.
Domstolsförhandlingen förväntas pågå i fem dagar, under maximalt säkerhetspådrag.

Mehdi Seyyed riskerar ett fängelsestraff på fyra-sex år. Till det bör då läggas de två och ett halvt år som han fick redan i somras för slagit och knivstuckit just 23-åringen.

Mc-gängets boss i Västsverige och tre av hans underhuggare står anklagade för inblandning i två bombdåd, varav det ena innebar att Storgatan brann hösten 2006.
Dessa attentat skulle vara ren hämnd på personer som dragit på sig Seyyeds missnöje.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=463277

En av de åtalade, en 23-årig utslängd Bandidos-supporter, befinner sig inte i rättssalen utan medverkar via videolänk. Anledningen är att han valt att vittna mot sina forna klubbkamrater. 23-åringen är den ende som hittills erkänt delaktighet i brotten, som skedde genom att handgranater applicerades under offrens bilar.
Lasse Wierup DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=861697

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar