fredag, juli 18

MC-president i Falun dömdes till fängelse

Den 37-årige presidenten för MC-klubben Red Devils i Falun dömdes i dag till fyra års fängelse i TINGSRÄTTEN för en lång rad brott.

Han dömdes för grovt skattebrott, grovt skattebrott, narkotikabrott och dopningsbrott.
Vid rättegången erkände han endast narkotika- och dopningsbrotten.
16 dömdes

Sammanlagt dömdes 16 personer i dag i den svartjobbshärva som flera medlemmar i Red Devils var inblandade i.
Totalt utdömdes 18 år och 6 månaders fängelse för de inblandade. Det utdömdes också 750 timmars samhällstjänst och 160 dagsböter.
Huvudmännen i härvan, några män i Stockholm fick stränga straff för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. En 40-årig man från Hägersten fick fyra års fängelse. Hans kumpan, en 47-årig man, också från Hägersten, dömdes till tre års fängelse. En finansman, en 67-årig man från Lidingö, som varit nämndeman i Stockholm dömdes till tre års fängelse.
En 40-årig falubo får avtjäna två år i fängelse för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.
En 37-årig kvinna från Falun dömdes till ett års fängelse för grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt skattebrott. En 38-årig falubo fick sex månaders fängelse för medhjälp till de grova brotten.
Utnyttjades

Flera andra kvinnor, som utnyttjats av sina pojkvänner för att "tvätta" svarta pengar dömdes till varierande straff och för medhjälp till brotten. Straffen varierade mellan villkorlig dom och 175 timmars samhällstjänst till 60 dagsböter.
En borlängebo dömdes också till dagsböter och en 37-årig man från Smedjebacken dömdes till samhällstjänst i 125 timmar.
Företagsbot

Två inblandade företag dömdes till företagsbot. Det ena dömdes att betala två miljoner och det andra 500 000 kronor.
Det var tisdagen den 13 maj som polisen gjorde en samordnad insats i Falun och Stockholm. Cirka 100 man från polisen, ekobrottsmyndigheten, internationella åklagarkammaren, kronofogdemyndigheten och skattemyndigheten slog till mot flera adresser i Stockholm, Falun, Borlänge och Smedjebacken.
I Falun greps då sju personer, tre greps i Stockholm och en i Smedjebacken. Då hade polisen under lång tid haft uppsikt på de här personerna.http://www.dalademokraten.se/Nyheter/Senaste-nytt/MC-president-domdes-till-fyra-ars-fangelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar