måndag, juli 28

Fläskprivat - The Musical. Kultporr blir Cabarét . Har inget med MC att göra med KÖR HÅRT, LIVET ÄR KORT




Året är 1987 och en videoregissör i sällskap med två kvinnor och en man har samlats för att göra en amatörporrfilm. Maj-Britt har lovat att låna ut sin lägenhet, mot lite whisky och några hundralappar. Men när kameran rullar börjar Maj-Britt lägga sig i, och hon verkar lite väl intresserad av den manliga skådespelaren själv. Samlagen uteblir och det hela urartar i en tragikomisk pratshow med Maj-Britt som huvudaktör, där hon delar med sig av sin syn på livet och samlivet. Filmen, som heter ”Fläsk­privat”, har blivit en kultklassiker och nu sätts den upp som musikal.
– Jag snubblade på den här undergroundporrfilmen genom en kompis och blev helt förälskad i den. Jag brukar beskriva den som porr i Lars Norén-form, eller det närmaste John Waters man kommer i Sverige. Det här är en kulturskatt som man måste dela med sig av, säger Petter Wallenberg som är en av upphovsmännen bakom musikalen och bland annat medverkade i debattboken ”Bögjävlar”.
”Fläskprivat – the musical” innehåller sång och dans som bygger på Maj-Britts uttalanden och visdomar, och Wallenbergs favoritlåt är ”Livet är kort, kuken är lång”.
– Maj-Britt är den gamla skolans matrona, hon var 60 år när den här filmen spelades in, hon är en survivor. ”Fläskprivat” vänder upp och ner på många begrepp, som humor, drama, porr och könsroller och vi gör den som en mörk och mumsig kabaré, som handlar om att älska livet i all dess tragik. Kvällen kommer att bli en blandning mellan konst och party, allt kommer bara att hända, vi kommer också att ha amatörstriptease och spela tryckare och en massa andra grejer. Under arbetet med ”Fläskprivat – the musical!”, där Rober Fux spelar Maj-Britt, Helena Sandström Elisabeth och Stefan Malmqvist filmregissören, har fler och fler anmält intresse för att medverka.
– Nu har projektet avknoppat i hur många delar som helst, vi ska till exempel ha en souvernirshop där man kan köpa en Maj-Britt-skiva med originalmusiken från musikalen och förmodligen t-tröjor med insiktsfulla sloganer från filmen. Det är så många som vill bidra med saker att vi har fått sätta produktionsstopp. Om folk suktar lika mycket efter Mums Mums-arrange­mang efter festen i kväll kan vi bara rekommendera att hålla utkik – men vi lovar inget! säger medarrangören David Amberton.

TANKA FLÄSK: http://thepiratebay.org/details.php?id=3468227&fl

MASSA SMÖR: http://swartz.typepad.com/texplorer/2007/01/dj_kai_maan_gem.html

MERA SMÖR: http://swartz.typepad.com/texplorer/2008/07/livet-%C3%A4r-kort-men-kuken-%C3%A4r-l%C3%A5ng.html



http://www.discogs.com/viewimages?release=930169

http://www.myspace.com/pir59

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar