lördag, februari 21

märken och tolkningar...


abc..barn frågar:

undrar lite om skilnaden mellan one piece klubbar och klubbar med 3 delade märken.även innebörden av mcc klubbhar fått det förklarat men på sådant sätt att jag fortfarande inte förstår...
beräta någon som kan

Wurzten svarar:

Här har du lite läsning från Amerikat http://vnvmcgaa.muddywolf.net/patch.html

Som vanligt så kan man inte direkt översätta detta till svenska förhållanden.

Vad gäller MC och MCC så är det en strikt skillnad i vissa länder som tex England. MC är då en riktig klubb medan MCC är mer familjeklubbar. I Sverige är det ingen skillnad på MC och MCC.

Anledningen till att det skiljer sig i Sverige och andra länder från förhållandena i USA där kulturen uppstod är enkel. Den första vågen av bikerklubbar kom till i kölvattnet av bikerfilmerna på 60-talet. Man tog vad man såg och luckorna fyllde man i efter eget huvud. Därför så kan klubbar som startades på denna tiden ha ryggmärken som inte följer den traditionella 3-piece-normen. Exempel på det är att man inte har en separat kub med "MC" utan texten "MC" kan finnas i överbågen eller i underbågen. Ett annat exempel är att det står något helt annat än ortsnamn/geografiskt namn på underbågen. Eller att man som legenderna i Sofia Hogs har ett 1-piecemärke.

På 80-talet kom så de expanderande amerikanska klubbarna till skandinavien och mötte då den befintliga kulturen, inte helt utan krock men det är en annan historia. Resultatet blev bland annat att ryggmärkenas utseende standardiserades till 3-piece-formatet för nystartade klubbar. 1-piece-formatet på nyare klubbar ser man ofytast på familjeklubbar och märkesklubbar.

abc..barn säger: tack för ett bra svar .....som vanligt

MC Razzia tacka vi med :)

Starta MC klubb / Sverigemodellen / Kriminellt mc-gäng / Stå utanför
https://www.flashback.info/showthread.php?t=658314&page=28

Biker Patches - Rockers and Centerpieces
https://www.alittlecrafty.com/departments.asp?dept=175

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar